Bij de parodontoloog..

13285449_568708816633743_1336309658_n

Eindejaar 2015. “Hmm, wat voel ik? Mijn tand brokkelt precies af? Geen tandpijn, het zal wel niet erg zijn.” Maart 2016. Stekende tandpijn. Zo kan het niet langer, toch maar een afspraak maken met de tandarts. De controle in 2015 bleek ik vergeten te zijn. De tand die afbrokkelde zorgde voor het leed (op een andere plaats), dat ontstak, met als gevolg dat die tand ontzenuwd moet worden. “Dat doe ik niet, daarvoor moet je naar ergens anders gaan.”

UZ Gent dus. Toen lag ik klaar bij de endodontoloog om mijn tand te laten ontzenuwen. Wat bleek? Die tand was niet in staat om meteen ontzenuwd en gevuld te worden. Eerst moet er een botverlaging gebeuren én wat was mijn tandvlees toch wel erg ontstoken. Eerst naar de parodontoloog dus.

Bij de parodontoloog bleek het wel erg gesteld met mijn tandvlees. Meteen kreeg ik een professionele gebitsreiniging. En het advies om anders (en beter) te poetsen. Ook kreeg ik staaltjes mee. Ook had ik via The Insiders een tube Parodontax gekregen. Ik poetste vlijtig en mocht een week later teruggaan; voor het andere gedeelte van mijn mond.

Afgelopen maandag was ik dus weer bij de parodontoloog. Ik kreeg meteen een compliment over de toestand van mijn tandvlees. Merkelijk veel beter. “Goed gepoetst,” zei hij. Nu krijgt mijn tandvlees drie weken rust, waarna hij dus de befaamde botverlaging gaat doen. Of hoe een tand ontzenuwen kan uitdraaien naar zes afspraken…

Die tandarts ziet me trouwens ook niet meer terug. Hij liet mijn mond veel gezonder uitschijnen dan hij eigenlijk is..

Verder twijfel ik over welke tandpasta ik nu eigenlijk zou gebruiken. Ik ben zeer tevreden van Parodontax (zelfs de smaak valt me goed mee, wel even wennen), maar ik heb ook last van gevoelige tanden. (En daar heb ik dus verschillende staaltjes voor gekregen.)

Welke tandpasta gebruik jij? Heb jij problemen met je tandvlees of tandgevoeligheid?

12 gedachtes over “Bij de parodontoloog..

 1. Eve's world zegt:

  Tandartsen en dergelijke, altijd een beetje horror!
  Zelfs met gezonde tanden…
  Ik had vroeger heel gevoelige tanden maar door jaren poetsen met de groene Sensodyne kan ik nu zelfs in een ijsje bijten. 🙂

  Like

  • Nicky zegt:

   Gelukkig is de parodontoloog een lieve man! 🙂 Dat maakt veel goed! (vorige week 7 volle spuiten verdoving gehad, in 2/3de van mijn mond aan iedere tand prikjes). Ik zie die botverlaging niet echt zitten, maar we moeten erdoor.
   Wel, ik twijfel tussen ’s ochtends Sensodyne of dat ene van bij de apo en sowieso ’s avonds Parodontax.

   Like

 2. Karin zegt:

  Ik onderging en behandeling bij de paradontoloog begin dit jaar en heb erg goeie resultaten met een tandpasta van Weleda. (Ratanhia Tandpasta maakt het tandvlees sterk en stevig en trekt het samen rond de tandwortel. Bij goed poetsen met Ratanhia Tandpasta krijgt tandplak geen kans. Als het tandvlees rood en gevoelig is, werken Ratanhia en mirre zuiverend) groetjes, Karin

  Like

 3. Karin zegt:

  Hoi Nicky, ik koop Weleda bij de Bioplanet, ik zie dat je het ook kan vinden bij Ekoplaza. Kamillosan Mondspray verbetert de conditie van het tandvlees en koop ik via de apotheek of laat ik meebrengen uit Nederland want daar is het zo te verkrijgen (onze apotheek bestelt dit ook via Nederland maar dat komt dan toch wel duurder uit)
  Van beide producten goede resultaten, de paradontoloog was tevreden en ik nog meer!! Fijn weekend, Karin

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s