Ons droomhuis: update

20160509_164107

Ja hoor, wij leven nog! Prachtig weer, werken, bouwen, genieten. En dan schiet er nog weinig energie over om te bloggen. Ook om blogs te lezen trouwens, sorry daarvoor! Hier een update hoe het huis nu is. Het leek me leuk om eens een toertje door het huis te doen, i.p.v. een losse post over wat er veranderd is. Zo zien jullie het geheel, snap je me? 🙂

20160509_163420

Dit is de leefruimte/keuken. Bij het kookeiland komt nog een deel aan; een deel waar medicijnkasten in verwerkt worden. Dat zwarte is onze vaatwas. Geen inbouwtype, maar een vrijstaand. Vriendlief zal het wel min of meer inbouwen. Verder komt er rechts van het kookeiland, nauw aansluitend de eettafel. Het is raar om zien zo, onze kasten mét leefbare inhoud. Dat komt ervan als je ervoor opteert eerst de blote kasten te zetten en pas later de legplanken en deurtjes te maken.

20160509_163431

De hal. De meest frisse plaats in huis. Al hoeven we niet te klagen, voorlopig. Het was vandaag 22° in de keuken, wat merkbaar frisser was dan buiten. Beste beslissing ooit om voor zonnewerend glas te kiezen! De bimetaalwerking van het schuifraam, daar vinden we wel een oplossing voor.

20160509_163503

De leefruimte van de andere kant. Daar waar de ligstoel staat, komt ongeveer de salon. Tegen het betonpaneel komt nog een kast met daarin ook een deel van de medicijnkasten ingewerkt. Het houten geval waar de engel op staat is onze salontafel. Ze lijkt wat last te hebben van het gewicht, maar dat is schijn. De trap is het enige in het hele huis dat bedekt is. Dat is omdat dit een betonnen trap is die de ruwbouwaannemer plaatste en hij gaf de raad om, zolang er gewerkt wordt in huis, de trap te bedekken.

20160509_163521

De dressing, met lekker veel opbergruimte! Die hoge kasten misstaan niet vind ik persoonlijk.

20160509_163557

De slaapkamer. Daar waar de trapladder staat, komt ons bed. Daarrond zal vriendlief ook nog een kast maken.

20160509_163614

De leefruimte vanuit de slaapkamer bekeken.

20160509_163627

Grote slaapkamerkast.

20160509_163644

De badkamer bekeken vanuit de slaapkamer. Zoals je ziet heeft vriendlief een soort van wand gemaakt om ons min of meer privacy te geven als we in bad zitten.

20160509_163734

De badkamer van de andere kant bekeken.

Wat vind jij van ons huis?

Advertenties

9 gedachtes over “Ons droomhuis: update

  • Nicky zegt:

   Jazeker! De kasten enzo proberen we tactisch te plaatsen om toch wat privacy te creëren. Is wel leuk om te converseren door het hele huis. We hebben ook geen kinderwens, dus dat scheelt veel!

   Liked by 1 persoon

 1. tdh zegt:

  Ziet er cool uit. Ruimte ruimte ruimte! Die afscheidingswand aan jullie bad was ik van plan om te maken boven in de gang langs de trap. Een soort van open trapleuning tot aan het plafond. Doe zo voort!

  Like

 2. Eve's world zegt:

  Amai wat vlot dat bij jullie zeg! Ik kijk er ook al zo naar uit om de afwerking te doen en we zijn nog niet eens begonnen… 🙂
  En wat levert jouw vriend fantastisch maatwerk! Dat komt precies allemaal dik in orde.

  Like

 3. Eva Verbiest zegt:

  Amai, wat vlot dat daar bij jullie zeg! Ik kijk er ook al zo naar uit om de afwerking te doen en we zijn nog niet eens begonnen…
  En wat levert jouw vriend fantastisch maatwerk! Dat komt precies dik in orde. 🙂

  Like

  • Nicky zegt:

   Als je ook iets van maatwerk wilt.. En ja, die afwerking; we hebben quasi alles al, enkel stoelen, en qua decoratie willen we voor de rest niet te veel (al heb ik wel al wat); dus dat komt zeker slim! 😉 Ik kijk nu vooral uit naar de verhuis. 😀

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s