Bedankt!

Place de la champagne

Bedankt iedereen voor de verjaardagswensen van vorige week!

Zoals jullie wisten ging ik mijn 24ste verjaardag doorbrengen in de Champagnestreek. Na een verschrikkelijke nacht in het hotel (de kussens waren niet mijn ding) besloten we op pad te gaan om champagne te proeven en te kopen. Eerst gingen we op zoek naar een lokale champagneboer die nog niet wakker was. Omdat we in de buurt van Γ‰pernay zaten besloten dan maar eerst Mercier te bezoeken. Bij binnenkomst daar konden we kiezen voor 1, 2 of 3 degustaties. Vriendlief koos ervoor drie degustaties te doen.

De rondleiding was zeer interessant, en ook de degustaties waren eens leuk om te doen. Zo kan je toch het verschil proeven in soorten champagne. Hier wou vriendlief graag een aandenken van hebben, en dus kocht hij een fles met twee glazen bij. Die fles drinken we nog wel eens uit. πŸ˜‰

Toen we bij Mercier buitenkwamen besloten we om iets te zoeken om te eten. Terwijl we over de Avenue de Champagne liepen, zagen we ergens een bordje staan waar je de champagne en bijpassende kaas kon proeven.. Dat eten konden we wel even uitstellen, en we hadden toch kaas gevraagd? πŸ™‚ Wederom zeer interessant om champagne op de deze manier te ervaren. We hebben er ook speciale degustaties gedaan. Een champagne uit 2004 die nog enorm fruitig rook. Mjum! Als kers op de taart heeft vriendlief de glazen waar we uit dronken gekocht.

Vervolgens dan toch in het dorpje een lekkere hamburger (niet Γ  la MacDo, maar meer brasserie) te gaan eten, om vervolgens nog eens langs te gaan bij die champagneboer van ’s morgens. Nu deed hij wel open, en mochten we wederom twee soorten proeven. Hier hebben we ook champagne gekocht.

Ik had genoeg champagne gedronken die dag en ’s avonds bleven we lekker in het restaurant eten (wegens: niets anders in de buurt om te eten).

Champagne is toch iets geheel anders dan schuimwijn of cava. Ik weet wel wat ik wil in het vervolg. πŸ˜‰

Het was een geweldig mooie en leuke verjaardag waarop ik heel wat kunnen proeven, maar ook bijleren heb!

Advertenties

3 gedachtes over “Bedankt!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s