EPB: Energieprestatie en binnenklimaat

Mensen die bouwen of zelfs verbouwen kunnen dat niet doen zonder ooit maar een keer het woord of de afkorting EPB te horen. EPB staat voor EnergiePrestatie en Binnenklimaat.
Dit is eigenlijk een maatstaf om uit te drukken hoe hoog het energiegebruik van de woning is. Huizen met een lager EPB-peil hebben dus minder energie van buitenaf nodig dan huizen met een hoog EPB-peil. De bedoeling is dat alle nieuwe huizen vanaf 2021 BEN-woningen worden. Dit zijn Bijna EnergieNeutrale-woningen.

Energiebesparende maatregelen

Hierbij denken we aan een goede isolatie, een goede verluchting, zonnepanelen, warmtepomp, zonneboiler, koeling, glas dat niet te veel warmte verliest, …

Subsidies

In België zijn de subsidies en belastingverminderingen allemaal aan het veranderen. De belastingverminderingen zijn allemaal afgeschaft behalve die voor een goede dakisolatie. Premies kan je het beste zelf opzoeken via http://www.premiezoeker.be . Dan krijg je een mooi overzicht van de premies waarvoor je in aanmerking komt.Dit kan je ook doen op http://www.eandis.be . Voor bouwaanvragen die ingediend zijn in 2014 (hier komen wij dus voor in aanmerking), is er een korting van 100% op de onroerende voorheffing gedurende 5 jaar indien ons E-peil lager ligt dan 30. Dat is al de moeite, niet?

Grens EPB

Hoe hoog het EPB van de woning maximum mag zijn kan je snel raadplegen via de website http://www.energiesparen.be .

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s