Een eigen moestuin.. #17: pompoenen & kolen

De herfst is in het land, en dat merk je aan de moestuin. In ieder geval, dat merk je aan onze moestuin. Behalve nog wat laatste Butternut-pompoenen, enkele kolen en de paprikaplant, laten we hem maar gedijen. Komen er nog courgettes aan de planten? Prima. Komen er geen meer aan? Ook prima. We merken wel dat we er eigenlijk veel te weinig komen om goed te zijn. Het is te zeggen: als er iets gebeurd nu, merken we dat altijd veel te laat. De moestuin zit echt te wachten tot we er wonen, zodat we elk bij thuiskomst eens een wandeling door onze moestuin kunnen maken. Afgelopen donderdag ben ik weer langsgeweest. Ik heb enkele foto’s genomen.

De bloemkool. Daar hebben we wel een probleem mee. Nuja, dat is grotendeels onze fout. Ze werd niet goed afgedekt, waardoor ze vrij hard is vanboven. Ik ga ze toch laten staan, en ziet wat er van komt..

Onze broccoli. Die is opgeschoten, en gaat nu beginnen bloemen. Tjah, wie maakt het nu niet eens in z’n leven mee om dingen te laat te oogsten? Nu ze gaat bloemen, ga ik ze nog laten staan.

Onze wittekolen, die doen het geweldig goed! Dat is een van de enige kolen die het echt goed doet bij ons, waarschijnlijk ook omdat ze niet al te veel zorg vragen. Nu maar hopen dat er geen slakken inzitten..

Onze paprika. De plant blijft leven, er komen paprika’s aan, maar of het goede zijn? Geen flauw idee!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s