Doelen: oktober

Sinds kort lees ik een nieuwe blog: die van Lisanne (http://www.lisanneleeft.nl). Lisanne is een jongedame die jarenlang leefde met het de diagnose fibromyalgie. Sinds kort heeft ze echter een nieuwe diagnose gekregen: ziekte van Lyme. Ondanks haar ziekte slaagt ze er toch in om dagelijks een blogpost klaar te zetten, én positief te blijven!

Nu, deze blogpost komt er niet voor Lisanne, maar zij stelt iedere maand haar doelen op. Ook blikt ze iedere maand terug op de doelen van de voorbije maand, en bekijkt ze of ze hier iets mee gedaan heeft. Ook voor mensen die niet tegen een ziekte vechten lijkt het me interessant en nuttig om maandelijks doelen te stellen. Zo loop je (in mijn ogen) minder kans dat je jezelf verliest in het een of ander en heb je ook maandelijks een moment waarop je terugblikt op wat je allemaal gerealiseerd hebt.

Aangezien oktober de eerste maand is waarin ik doelen stel, kan ik moeilijk terugblikken op de voorbije maand. Hier volgen de doelen die ik voorzie voor oktober:

  • Genieten van het leven. Deze hangt samen met de volgende. Door wat er afgelopen zomer allemaal gebeurt is met mijn zus, heb ik beseft dat het leven niet vanzelfsprekend is. Het kan nu goed gaan, maar het kan ook plots keren. Daarom wil ik genieten van elke moment dat ik in leven ben. Ik hoop dat ik binnen 80 jaar kan zeggen dat ik een mooi leven gehad heb, en dat ik geen enkel mooi moment aan me laten voorbijgaan heb.
  • De afgelopen zomer een plaats geven en afsluiten. Mentaal was het heel zwaar afgelopen zomer. Ik begin me ook nu pas te realiseren dat ik persoonlijk eigenlijk erg diep gezeten heb. Ik weet nog dat er weken waren waarin ik opstond, ging werken, thuiskwam, en in mijn bed kroop en sliep alsof ik de nacht ervoor niet geslapen had. Ook had ik enorm veel moeite met bepaalde liedjes op de radio. Mijn tranen kon ik echt niet bedwingen. Ik voel nu dat het wel al een pak beter met me gaat. Als ik de liedjes terug hoor dan denk ik wel even terug aan hoe ik me toen voelde, maar de tranen blijven uit. Ook heb ik geen last meer van het overmatig slapen. Geleidelijk aan, stap per stap, kom ik hier wel uit.
  • Balans tussen ongezond en gezond terugvinden. Dit vertelde ik al eerder. Het zou zonde zijn dat ik het werk van een paar jaar geleden teniet deed. Dus, vol goede moed ben ik alweer gestart met er echt iets aan te doen! De vruchten zullen langzaam maar zeker wel komen.
  • Sparen. Een huis bouwen kost geld. Zolang er nog niet echt gebouwd wordt, kunnen we nog wat sparen. Dus moet ik dat dan ook effectief doen. Het kan ons flink wat centen schelen.
  • Bloggen. Mijn ei kwijt kunnen, vertellen over wat me bezig houdt, daar ga ik ook in oktober mee verder!
Volgende maand maak ik een analyse van hoe oktober verliep, en stel ik weer nieuwe doelen op.

Heb jij doelen voor oktober?

Advertenties

2 gedachtes over “Doelen: oktober

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s