Keuzes #2: de bouwstijl

Dat we willen bouwen, dat was de vorige keer al duidelijk geworden. Minstens even belangrijk was wel om even te blijven stilstaan bij de bouwstijl. Dat we iets loftachtig en open wilden, daar waren we al even van overtuigd. Maar in eerste instantie dachten we vooral aan een traditionele bouwstijl. Traditioneel: metsers, dragende muren binnenin, … Tot vriendlief zijn broer opeens zei: “hebben jullie eens gedacht aan een staalbouw?” Staalbouw? Huh? We hoorden het donderden in Keulen.

Houtskeletbouw kenden we. De buren zijn namelijk op deze manier aan het bouwen, en het was iets wat we her en der al opgevangen hadden. Maar om in een houten huis (wat je niet per se hoeft te zien) te wonen, dat zagen we niet echt zitten.

Opzoeken wat staalbouw dus eigenlijk is. Staalbouw is gebruik maken van stalen structuren en kolommen, waartussen naar keuze platen geschoven worden zodat er muren gecreëerd worden. De stalen structuren en kolommen zorgen voor de draagkracht van evt. verdiepingen. Dit zorgt ervoor dat een huis eigenlijk geen binnenmuren moet bevatten. Dit leek ons de oplossing!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s